Hein Vrins en Esther Gjaltema

7th May 2024

Agilio Software Nederland breidt uit met strategische overname

Agilio Software, een vooraanstaande leverancier van operationele software voor de eerstelijns gezondheidszorg in de UK, heeft vandaag aangekondigd dat het PraQties b.v. heeft overgenomen. Hiermee wordt het productaanbod in Nederland uitgebreid.

Opgericht door Esther Gjaltema in 2012, biedt PraQties een compleet kwaliteitsmanagementsysteem voor huisartsenpraktijken, bestaande uit inhoudelijke kennis en slimme software.

Esther blijft volledig bij het bedrijf betrokken dat onderdeel wordt van Agilio Software Nederland B.V., een leidende leverancier van software voor het plannen van huisartsen en triagisten op de huisartsenposten. Daarnaast biedt Agilio Software een planningsapplicatie voor personeel in de eerstelijnsgezondheidszorg. Beide bedrijven, PraQties en Agilio Software, zijn gevestigd in Apeldoorn.

Hein Vrins, Managing Director van Agilio Software Nederland: “Deze overname toont het commitment van Agilio voor de Nederlandse markt, met de toevoeging van een complementair pakket dat honderden huisartsenpraktijken ten goede kan komen.”

“Het Nederlandse team is verheugd Esther aan boord te verwelkomen en de volgende fase van onze reis te beginnen om zorgprofessionals verder te ondersteunen met oplossingen die hen ontzorgen”.

“We kunnen de klanten van PraQties geruststellen dat ze geen verandering zullen merken in het serviceniveau.”

Esther Gjaltema, oprichter van PraQties, “Na meer dan een decennium een zeer gerespecteerd bedrijf te hebben opgebouwd, ben ik verheugd om de mogelijkheid te hebben om de toekomstige groei ervan te versnellen als onderdeel van Agilio Software Nederland”.

“Naleving van wet- en regelgeving en accreditatie worden steeds belangrijker en complexer in de eerstelijnszorg in Nederland. Ik kijk ernaar uit om met onze oplossing meer huisartsen te ondersteunen op het gebied van de kwaliteit, efficiëntie en werkplezier.”

De deal onderstreept de ambitieuze plannen van Agilio Software om zowel internationaal alsmede naar andere sectoren uit te breiden. Deze strategie wordt ondersteund door nieuwe investeringen van Five Arrows, de alternatieve activiteitenpoot van Rothschild & Co., en TA Associates (“TA”), een toonaangevend wereldwijd private-equitybedrijf, eerder in 2024.

De eerste internationale overname van het in het UK gevestigde Agilio was het Apeldoornse InterShift planning, een leverancier van software voor het plannen van huisartsen en triagisten op huisartsenposten, in oktober 2022. Het bedrijf opereert nu als Agilio Software Nederland.

Agilio CEO Neil Laycock zei: “PraQties is een fantastisch bedrijf met een groot groeipotentieel, dat we zullen ondersteunen met technische investeringen en de ondersteuning van ons Nederlandse team.”

“In de loop der tijd zullen we het kwaliteitsmanagementsysteem van PraQties integreren in ons software platform, waardoor huisartsen in Nederland toegang krijgen tot meerdere oplossingen op het gebied van efficiënt praktijk management”.