22nd February 2024

Agilio verwelkomt 2 nieuwe investeerders,Five Arrows en TA, om de innovatie en geografische groei te ondersteunen


Agilio Software, een toonaangevende Britse leverancier van operationele software voor gezondheidszorg op de frontlinie, heeft vandaag een strategische groeibelegging aangekondigd van Five Arrows, de alternatieve activa-tak van Rothschild & Co., en TA Associates (“TA”), een toonaangevend wereldwijd private equity bedrijf, om de volgende fase van de ambitieuze uitbreidingsplannen van het bedrijf te ondersteunen.

Agilio biedt een uitgebreid assortiment eersteklas producten die gezondheidszorgprofessionals helpen bij het automatiseren en optimaliseren van kritieke operationele functies, zoals personeelsbeheer, naleving en het bijhouden van klinische middelen. Sinds de oprichting in 2019 heeft het bedrijf zich gevestigd als marktleider in de Britse tandheelkundige en eerstelijnszorgsectoren, waarbij veel van de top tien tandheelkundige groepen en Integrated Care Board-gebieden een Agilio-systeem gebruiken om de operaties te verbeteren, de productiviteit te verhogen en de efficiëntie te verhogen.

“In de vier jaar sinds onze oprichting, met steun van oprichtingsinvesteerder August Equity, hebben we ons visioen gerealiseerd om professionele, geïntegreerde oplossingen te introduceren in eerstelijnsgezondheidszorgomgevingen,” aldus Dr. Sati Sian, voorzitter van Agilio. “We zijn nu klaar om verder op te schalen en zijn verheugd om twee wereldklasse investeerders in de vorm van Five Arrows en TA te verwelkomen om ons te ondersteunen in de volgende fase van onze reis.”

“Onze gebruiksvriendelijke, geïntegreerde systemen helpen duizenden zorgverleners op de frontlinie om dagelijks efficiënter te werken,” voegde Neil Laycock, CEO van Agilio, toe. “Deze samenwerking met Five Arrows en TA zal ons helpen om nieuwe producten en diensten te leveren voor onze kernmarkten in het Verenigd Koninkrijk en Nederland, terwijl we blijven uitbreiden naar nieuwe klantensectoren. We hebben ook plannen om uit te breiden naar meerdere nieuwe landen waarvan wij geloven dat er een sterke vraag is naar onze oplossingen.”

owel TA als Five Arrows hebben wereldwijde expertise en een bewezen staat van dienst in het succesvol opschalen van technologiebedrijven in de gezondheidszorg. Hun investering zal Agilio ondersteunen om:

  • Productontwikkeling en innovatie versterken, de waarde voor haar klanten verbeteren.
  • Uitbreiden naar nieuwe verticale markten buiten de eerstelijnszorg, tandheelkunde en diergeneeskunde.
  • Internationale groei versnellen, na de eerste uitbreiding naar Europa met een overname in Nederland in 2022.

“We hebben Agilio al enkele jaren gevolgd en zijn diep onder de indruk van de reis van het bedrijf tot nu toe. Door verschillende strategische overnames en een voortdurende toewijding aan innovatie, heeft Agilio een toonaangevend softwareplatform opgebouwd dat de patiëntenzorg verbetert en voldoet aan de veranderende behoeften van zorgverleners,” aldus Naveen Wadhera, Managing Director bij TA. “Agilio is goed gepositioneerd om haar assortiment oplossingen te versterken en haar geografische footprint uit te breiden. We zijn verheugd om het bedrijf te ondersteunen in het volgende hoofdstuk van haar groei terwijl het blijft werken aan het verbeteren van de gebruikerservaring,” voegde Kunal Pandit, Managing Director bij Five Arrows, toe.

“Het leiderschapsteam van Agilio heeft fantastisch werk verricht in het laten groeien van het bedrijf tot de toonaangevende leverancier van operationele software voor gezondheidszorg in het Verenigd Koninkrijk,” zei Mike Biddulph, Partner bij August Equity. “Het is een voorrecht geweest om hen te ondersteunen op hun eerste reis en zo’n sterke en dynamische groei te realiseren. We zijn ervan overtuigd dat het bedrijf onder het bewind van Five Arrows en TA zal blijven gedijen.”